Hasznos információk
Oktatóinknak
Hallgatóinknak
Látogatóinknak Középiskolásoknak
Online hosszabbítás
olvasó vonalkódja
jelszó
Online előjegyzés
Könyvtárközi kérés
Kérdezzen! Segítünk...
Híreink
Megosztás:FacebookRSS
Látogató számláló
eddig: 276969
DUE Honlap
NEPTUN
Keresés a honlapon

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Középiskolásoknak

„Nem túlzás azt állítani, hogy a legtöbb diák a kutatási projektjeit a Google keresővel kezdi. Szerencsére a tájékoztató könyvtárosok általában kéznél vannak, hogy segítsenek, amikor a Google kereső 50 millió találatot produkál…” 

Hisle, W. Lee  (Connecticut College, USA) 

Kedves Középiskolás!

Köszöntünk a Dunaújvárosi Egyetem Könyvtár és Információs Központ középiskolásoknak készített információs oldalán. Szeretnénk számodra megkönnyíteni az eligazodást, ezért egy rövid használati útmutatót készítettünk Neked könyvtárunk használatához.

Ha a könyveket és folyóiratokat csak helyben szeretnéd olvasni, akkor számodra a könyvtárhasználat ingyenes. Ahhoz, hogy igénybe vehesd minden más szolgáltatásunkat, be kell iratkoznod. Ezt nálunk 16 éves kortól teheted meg.

A beiratkozáshoz szükséged lesz a személyi igazolványodra, lakcímkártyádra és a diákigazolványodra. Mivel nem vagy nagykorú, az első alkalommal szükség lesz egy nagykorú kezesre is (pl. szülő, nagyszülő).

A beiratkozás a kölcsönző pultnál történik. Mielőtt ezt megtennéd, a kabátodat, táskádat a ruhatárban kell elhelyezned, amelynek használata díjmentes, de kötelező. Amennyiben kölcsönözni is szeretnél állományunkból, akkor fél évre 1.000 Ft, egy évre 2.000 Ft térítési díjat kell fizetned.

Egyszerre max. 6 db dokumentumot kölcsönözhetsz 2, illetve 4 hétre, amit egyszer meghosszabbíthatsz, ha nincs rá előjegyzés és nem járt le a kölcsönzési határidő. (A határidő lejártáról e-mailben értesítünk).

Használhatod a könyvtár által előfizetett hazai és nemzetközi adatbázisokat is, melyek a könyvtár „elektronikus állományát” képezik, és csak a könyvtár számítógépeiről érhetők el. Ezek az adatbázisok több millió, teljes szöveggel elérhető, tudományosan lektorált publikációkat tartalmaznak a szinte minden tudományterületről.

Fénymásolásra, nyomtatásra és szkennelésre is lehetőség van - ezek térítéses szolgáltatások.

Online katalógusunk használatát, és a különböző keresési módokat megmutatjuk Neked, de a későbbiekben is kérhetsz segítséget tőlünk. Lehetőséged van egyéni konzultációra is, ekkor egy könyvtáros (előre egyeztetett időpontban) CSAK VELED foglalkozik, s közösen oldjátok meg a felmerült problémát (pl. nem találsz irodalmat egy adott témához, s már nem tudod, hol keresd a megoldást).

A könyvtárhasználattal kapcsolatos egyéb tudnivalókról, friss híreinkről a könyvtár honlapjáról és Facebook oldaláról értesülhetsz.

Örömmel várunk!