Hasznos információk
Oktatóinknak
Hallgatóinknak
Látogatóinknak Középiskolásoknak
Online hosszabbítás
olvasó vonalkódja
jelszó
Online előjegyzés
Könyvtárközi kérés
Kérdezzen! Segítünk...
Híreink
Megosztás:FacebookRSS
Látogató számláló
eddig: 492313
DUE Honlap
NEPTUN
Keresés a honlapon

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Adatbázisok

Előfizetett adatbázisaink - EduID-vel csatlakozható otthonról is

 Akadémiai Kiadó szótárcsomagja 

A szolgáltatás az Akadémiai Kiadó nagyszótárait tartalmazza, kiegészítve szaknyelvi és magyar nyelvi szótárakkal. Az elérhető szótárak listáját ezen a linken találja.  - Play áruházból, AppStore-ból letölthető alkalmazás.

 L'Harmattan Digitális Adatbázis

 A szerződött intézmények beiratkozott olvasói, hallgatói és oktatói közel 1500 könyvhöz, mintegy 10.000 könyvfejezethez, 390.000 teljes körűen kereshető, digitalizált könyvoldalhoz férhetnek itt hozzá, akár otthonról!

 

Magyar E-Referenciaművek Szolgáltatása (MeRSZ)

Az Akadémiai Kiadó magyar nyelvű, teljes szövegű könyvcsomagja, amely a magyar tudósok alapvető referencia műveit tartalmazza. - Play áruházból, AppStore-ból letölthető alkalmazás.

 

 Typotex Interkönyv 

Az Interkönyv a Typotex eKiadó által forgalmazott aktuális és örökérvényű szakkönyvek, felsőfokú tankönyvek és egyéb kiadványok találhatóak epub, mobi és pdf fromátumban. 

Ideiglenesen ingyenesen hozzáférhető adatbázisok!

Arcanum Digitális Tudománytár

Múltunk legfontosabb nyomtatott forrásai. Újságok, tudományos folyóiratok, lexikonok, könyvek.

SZAKTÁRS

 Szakkiadók Társulása, röviden SZAKTÁRS adatbázis portál azzal a céllal jött létre, hogy egy közös felületen gyűjtse össze és korszerű módon tegye közzé a legfontosabb magyar szakkönyvkiadók műveit. Célunk, hogy minden csatlakozott kiadó minden műve egységesen, kereshető formában váljon elérhetővé, legyen szó a legrégebbi vagy akár a legfrissebb kiadványokról.

Szabadon hozzáférhető, ingyenes adatbázisok / Free access databases

MATARKA

Magyar Folyóiratok Tartalomjegyzékeinek Kereshető Adatbázisa. A szolgáltatás magyar kiadású folyóiratok tartalomjegyzékeit dolgozza fel, teszi hozzáférhetővé és több szempont szerint kereshetővé. Egyre több esetben nyújt hozzáférést a teljes szöveghez is.

Humanus 

 A HUMANUS a humántudományok magyar vonatkozású tanulmányok és cikkek bibliográfiai adatait tartalmazza a kezdetektől napjainkig.

Compass  

Compass a Magyarországon elérhető elektronikus tudományos tartalmak keresőfelülete.

Elektronikus Periodika Archívum/Adatbázis

Az Országos Széchenyi Könyvtár szolgáltatása, amely a magyar vagy magyar vonatkozású elektronikus folyóiratokhoz nyújt teljes szövegű hozzáférést. Az adatbázisban több szempontú keresésre van lehetőség, akár a teljes szövegben is. 

Magyar Jogi Adatbázis, a nemzeti jogi szakbibliográfia

Az Országgyűlési Könyvtár összeállítása, "a Magyarországon megjelenő magyar nyelvű jogi tárgyú könyveket, tanulmányköteteket és a témával foglalkozó szakfolyóiratok cikkeit tárja fel". 

Directory of Open Access Journals (DOAJ)

Ingyenes, teljes szövegű, lektorált tudományos folyóiratok adatbázisa. A témakörök lefedik a tudományok egészét.

Social Science Open Access Repository (SSOAR)

Többségében német nyelvű ingyenes, teljes szövegű társadalomtudományi adatbázis.  


Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)

Az adatbázis az Országos Széchenyi Könyvtár szolgáltatása. Kb. 10 ezer könyvhöz, valamint elektronikus folyóiratokhoz nyújt hozzáférést. Kizárólag magyar nyelvű, illetve magyar vagy közép-európai vonatkozású tartalmakat gyűjt. 

Magyar Nemzeti Digitális Archívum (Mandadb)

A Forum Hungaricum Nonprofit Kft. (korábban Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet) aggregációs adatbázisa a magyarországi múzeumok, könyvtárak, levéltárak, magángyűjtemények, civil szervezetek, kulturális- és oktatási profilú intézmények digitalizált kulturális javait egy közös felületen publikáló, nyilvános online gyűjtemény.

Digitális tankönyvtár

Több mint 13 ezer tudományos témájú és oktatási könyvhöz és folyóirathoz férhetünk hozzá a Digitális Tankönyvtár gyűjteményéből.

Magyar Társadalomtudományok Digitális Archívuma (MTDA)

A magyarországi társadalomtudományi és történeti szociológiai témájú könyveket tartalmazza teljes szöveggel 1945-ig bezárólag. Jelenleg 12 folyóirat érhető el az adatbázisban.

Directoy of Open Access Books (DOAB)

Ingyenes, teljes szövegű, tudományos és lektorált könyveket tartalmazó adatbázis. 

 

DigiStat

A KSH munkatársai által összeállított adatbázis, amely magyar és nemzetközi szervezetek statisztikai adatbázisait és kiadványait teszi hozzáférhetővé. 

Eurostat - your key to European statistics 

Az Európai Unió statisztikai hivatala, aminek elsődleges célja, hogy magas színvonalú statisztikákat szolgáltasson Európa számára. 

EU-INFO Statisztikai Szolgálat 

A szolgáltatás célja, hogy segítsen az Eurostat használatában. 

DART-Europe

28 európai ország több, mint 550 egyetemének közel 450 ezer doktori disszertációját tartalmazó adatbázis. 

CEEOL

Central and European Library: E-folyóiratokat és e-könyveket nyújt a humán és társadalomtudományi témakörben Közép- és Kelet-Európáról és annak környékéről. Open access (OA) tartalmak ingyen letölthetők, a többi tartalom megvásárolható (DUE KIK-től könyvtárköziben kérhető).

DART 

E-theses portal: Európai kutatások, PhD értekezések széles körű hozzáférését biztosítja. A dolgozatok nyilvánosak, ingyenesen letölthetők.

EUROPEANA 

Európai digitális könyvtár: Európai archívumok, könyvtárak és múzeumok ezreivel működik együtt a kulturális örökség szórakoztatási, oktatási és kutatási célból történő megosztásáért. Több mint 50 millió digitalizált műhöz (könyv, zenemű, műalkotás stb.) biztosít hozzáférést.

 

Repozitóriumok

Tematikus Open Access repozitóriumok

Directory of Open Access Repositories (OpenDOAR)

 

Videotórium

A Videotorium Magyarország első számú tudományos, felsőoktatási és szakmai videomegosztó portálja.

Google Scholar  

 

ELŐFIZETETT ADATBÁZISAINK:

ACM Digital Library

Informatikai és számítástudományi témájú teljes szövegű adatbázis, amellyel az Association for Computing Machinery kiadásában megjelenő folyóiratok, könyvek és konferenciakiadványok érhetők el. A teljes szövegű kiadványok mellett a tudományterület egészét felölelő szakbibliográfiát is tartalmaz. 

Akadémiai Folyóirat-gyűjtemény

Az Akadémiai Kiadó közel 50 folyóiratához nyújt teljes szövegű hozzáférést kb. 40 tudományterületen. 

Akadémiai Kiadó szótárcsomagja 

A szolgáltatás az Akadémiai Kiadó nagyszótárait tartalmazza, kiegészítve szaknyelvi és magyar nyelvi szótárakkal. Az elérhető szótárak listáját ezen a linken találja.  

EBSCOhost adatbáziscsomag / databases

Több ezer tudományos kiadó (elsősorban) angol nyelvű publikációihoz (folyóiratcikk, könyvfejezet, stb.) nyújt hozzáférést. Adatbázisok, amelyekben egy felületen lehet keresni: Academic Search Complete, GreenFile, LISTA.

Kossuth Kiadó 

Kossuth Kiadó elérhetővé tette teljesszövegű adatbázisát az EISZ program keretén belül, amely az E-ZEUSZ névre hallgat. Az adatbázisban a következő kategóriákban kereshetünk: Egészség, életmód; Enciklopédiák, szótárak; Filozófia, etika; Gazdaság; Irodalom- és kultúratörténet; Lélektan; Magyar történelem; Memoár, interjú; Politika; Szociológia; Természettudomány; Világtörténelem. 

Távoli eléréshez jelszót kérjen a könyvtárosoktól emailben! konyvtar@uniduna.hu 

L'Harmattan Digitális Adatbázis

 A szerződött intézmények beiratkozott olvasói, hallgatói és oktatói közel 1500 könyvhöz, mintegy 10.000 könyvfejezethez, 390.000 teljes körűen kereshető, digitalizált könyvoldalhoz férhetnek itt hozzá, akár otthonról!

Magyar E-Referenciaművek Szolgáltatása (MeRSZ)

Az Akadémiai Kiadó magyar nyelvű, teljes szövegű könyvcsomagja, amely a magyar tudósok alapvető referencia műveit tartalmazza.


Online szabványkönyvtár

A Magyar Szabványügyi testület által létrehozott és üzemeltetett adatbázis, amely tartalmazza a Magyarországon elfogadott szabványokat és a Szabványügyi Közlönyt.

Csak helyben használható! A bejelentkezéshez a felhasználónevet és a jelszót kérje a könyvtárostól!

Typotex Interkönyv 

Az Interkönyv a Typotex eKiadó által forgalmazott aktuális és örökérvényű szakkönyvek, felsőfokú tankönyvek és egyéb kiadványok találhatóak epub, mobi és pdf fromátumban. 

Jogtár 

A Wolters Kluwer Kft. által összeállított és működtetett Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye, amely naprakészen tartalmazza Magyarország jogi és törvényi szabályozásait. 

A bejelentkezéshez a felhasználónevet és a jelszót kérje a könyvtárostól! 

SpringerLink

A Springer kiadó tudományos adatbázisa, amely a folyóiratcikkeken kívül többek között könyvekhez, könyvfejezetekhez, konferencia-anyagokhoz, protokollokhoz nyújt teljes szövegű hozzáférést. 

Az adatbázis OpenAccess forrásai szabadon elérhetők.  

JSTOR

It contains more than 1000 journals' content covering 40 subjects.  

Az adatbázis OpenAccess forrásai szabadon elérhetők. 

ScienceDirect

Scopus 

 

> > > > > > >