Hasznos információk
Oktatóinknak
Hallgatóinknak
Látogatóinknak Középiskolásoknak
Online hosszabbítás
olvasó vonalkódja
jelszó
Online előjegyzés
Könyvtárközi kérés
Kérdezzen! Segítünk...
Híreink
Megosztás:FacebookRSS
Látogató számláló
eddig: 510552
DUE Honlap
NEPTUN
Keresés a honlapon

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

2020. március 25.
Akadémia Kiadó adatbázisai távoli eléréssel!
Az Akedémiai Kiadó adatbázisai elérhetőek távoli eléréssel 2020. április 30-ig!

Kedves Hallgatóink!

Újabb lehetőségek az Akadémiai Kiadó adatbázisaihoz!

Egyetemünk mindhárom adatbázisra előfizetett, így elérhetitek őket eduID-vel! 

Miként éritek el az adatbázisokat: 

MeRSZ: www.mersz.hu

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül olvassák a MeRSZ-ben elérhető műveket. A https://shibboleth.mersz.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztrációval

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük az adatbázist 2020. április 30-áig.

A https://mersz.hu/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a művekhez április végéig.

 

szotar.net: www.szotar.net

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják szótárainkat. A https://shibboleth.szotar.org oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztrációval

Azoknak, akiknek az intézménye nem biztosít távoli elérést, vagy valamilyen technikai nehézség miatt nem tudnak ezzel élni, regisztrációhoz kötötten elérhetővé tettük szótárainkat 2020. április 30-áig.

A https://www.szotar.net/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény kiválasztásával automatikus hozzáférést adunk a szótárakhoz április végéig.

 

Akadémiai Kiadó folyóiratok: https://akademiai.com/

hozzáférés eduID-val

Kérjük a hallgatókat, oktatókat, amennyiben intézményük tagja az eduID konföderációnak, továbbra is ezen keresztül használják folyóiratainkat. A https://akademiai.com/action/ssostart oldalon az intézmény kiválasztása után átirányítjuk az eduID-s belépési felületre.

hozzáférés regisztráció nélkül

A Kiadó legtöbb folyóiratát* teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül elérhetővé tettük a https://akademiai.com oldalon 2020. április 30-áig.

*A Springer Nature kiadóval közösen kiadott lapjaink továbbra is előfizetéshez kötötten vagy távoli eléréssel olvashatók.

 

Akadémiai Digitális Archívum

Március 23-ától a Szaktárs portálon (https://www.szaktars.hu/akademiai/) már regisztráció nélkül elérhető az Akadémiai Kiadó gondozásában 1950–1996 között (kisebb számban 1996 után) megjelent tudományos könyvek gyűjteménye is.